Varné komory RAUCH SPEKTRUM
Zariadenie je určené na varenie mäsových výrobkov, mäsa, rýb, resp. zeleniny v pare ak nie je údenie požadované, resp. výrobkov v nepriepustných obaloch, kde údenie nespĺňa svoj účel.
Technologický proces je riadený riadiacim systémom, ktorý zabezpečuje automatickú prevádzku varnej komory. Programové vybavenie umožňuje ľubovoľné radenie fáz technologického procesu ako aj zostavenie užívateľských programov s rôznymi hodnotami parametrov (teplota, vlhkosť, čas, prúdenie vzduchu, varenie na výdrž, resp. požadovanú jadrovú teplotu, tepelné opracovanie podľa delta-t) v jednotlivých fázach procesu. Zároveň zabezpečuje monitoring a registráciu parametrov komory v zmysle HACCP a požiadaviek orgánov potravinového dozoru.
Skriňa varnej komory je skladaná z jednotlivých segmentov až na mieste u zákazníka, nie je potrebný montážny otvor, jednotlivé segmenty prejdú cez bežné dvere. Plášť segmetov je vyrobený z nehrdzavejúcej potravinárskej ocele, a následne na špeciálnej výrobnej linke vyplnený dvojzložkovou polyuretánovou penou stabilizovanou tlakom a teplotou. Tým je dosiahnutá dokonalá tepelná izolácia stien komory, resp. ekologická a ekonomická prevádzka komory.
Zariadenie môže byť vyhotovené v jednodverovom alebo dvojdverovom (prechodnom) tunelovom variante, na základe požiadaviek zákazníka.
Ohrev komory podľa možností zákazníka prostredníctvom elektrickej energie, pary alebo zemného plynu.
Zariadenie môže byť kombinované so schladzovacou komorou, keď umožňuje v tom istom zariadení tepelné opracovanie a následné rýchle a intenzívne schladenie podľa požiadaviek technologického procesu ( zvýšenie výťažnosti) a požiadaviek HACCP