Udiarenská komora pre údenie a fermentáciu TNV
Zariadenie určené pre prvú fázu výroby tepelne neopracovaných mäsových výrobkov – fermentáciu výrobkov po ich narazení do obalu a údenie studeným dymom (spravidla prvých 5-7 dní procesu).
- Spravidla inštalované v priestore vopred stavebne pripravenom zákazníkom, ktorý je rozdelený na časť samotnej klimatizovanej komory a strojovňu v ktorej je umiestnená technológia.
- Presná počítačom riadená regulácia teploty, vlhkosti a variabilné prúdenie vzduchu vďaka ovládaniu otáčok ventilátora v celom rozsahu prostredníctvom frekvenčného meniča, čím umožňuje dosiahnuť optimálne podmienky výrobku podľa technologických požiadaviek zretia výrobku a optimalizácie jeho výťažnosti
- Využíva šetrné sušenie pri nízkych teplotách kondenzáciou vodnej pary na doskách nerezového chladiča.
- Zariadenie pozostáva zo vzduchových rozvodov, klimatizačnej jednotky, riadeného automatického vyvíjača dymu, umývacieho zariadenia.
- Riadený vyvíjač dymu je po celú dobu údenia presne regulovaný v rozsahu teplôt optimálnych pre pyrolýzy drevnej drte s tvorbou dymu vlastnosí požadovaných pre údenie výrobkov.
- Všetky časti zariadenia sú projektované vždy na mieru jednotlivých zákazníkov s ohľadom na podmienky, výrobný sortiment a odlišnosti technológie výroby.
- Zariadenie je vybavené automatickým umývacím systémom zabezpečujúcim umytie všetkých nedostupných častí údiarne.
- Celé zariadenie je vyrobené z potravinárskej nehrdzavejúcej ocele.